Site coolinaria.ro

Biscuiti cu cocos si ciocolata


Reteta cubaneza pentru desert de casa gata in numai 30 de minute. Obtineti 15 biscuiti.

Biscuiti cu cocos si ciocolata

Ingrediente:
  • 225 gr unt
  • 200 gr zahar pudra
  • 110 gr zahar brun
  • 2 oua
  • 5 ml esenta de vanilie
  • 280 gr faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita sare
  • 340 gr fulgi de ciocolata
  • 150 gr fulgi de cocos
  • 2 picaturi esenta de cocos
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 190 grade Celsius si tapetati o tava cu hartie de copt.
Frecati untul cu esenta de cocos, zahar brun si zahar pudra.
Adaugati cate un ou si bateti bine pana se incorporeaza, apoi amestecati si cu esenta de vanilie.
Separat, amestecati faina cu bicarbonat de sodiu si sare si adaugati acest amestec uscat peste cel de unt. Omogenizati.
Incorporati fulgii de ciocolata si cei de cocos in aluatul obtinut.
Puneti cate o lingura de aluat in tava de copt, la distanta de 2-3 cm.
Dati la cuptor 8-10 minute.
Lasati sa se raceasca biscuitii in tava 5 minute inainte de a-i scoate pe un gratar sa se raceasca de tot.

Foto: Flickr


Pofta buna!