Site coolinaria.ro

Prajitura aromata


Desi aromele acestei prajituri duc cu gandul la Craciun, va fi un deliciu in orice sezon!

Prajitura aromata

Ingrediente:
  • 175 gr unt
  • 200 gr zahar brun
  • 1 ou
  • 75 gr stafide
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/4 lingurita cuisoare macinate
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • 1/4 lingurita scortisoara
  • 1/4 lingurita condimente pentru vin fiert
  • 250 gr faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 250 ml lapte batut
  • 2 lingurite praf de copt
  • glazura de ciocolata sau crema de branza cu zahar
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Ungeti si tapetati cu faina o tava de copt de aprox. 23 x 33 cm.

Frecati untul cu zahar brun si ou.
Adaugati stafidele, sarea si condimentele si amestecati bine.
Adaugati jumatate din cantitatea de faina si amestecati.
Adaugati bicarbonatul de sodiu si laptele batut.
Adaugati faina ramasa si praful de copt si omogenizati.

Turnati aluatul obtinut in tava de copt si dati la cuptor 40-45 de minute, sau pana trece testul cu scobitoarea.
Lasati sa se raceasca in tava si glazurati.

Foto: Flickr


Pofta buna!