Site coolinaria.ro

Piftelute de cartofi cu sos de rosii (de post)


Dupa ce vei gusta aceste piftelute de cartofi cu sos de rosii nici nu iti vei da seama ca sunt de post.

Piftelute de cartofi cu sos de rosii (de post)

Ingrediente:
  • 5 cartofi
  • 3catel de ustoi zdrobit
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • piper
  • 250g faina
  • pesmet
  • ulei pentru prajit
  • 1 ceapa mare
  • 2 linguri ulei
  • 2-3 linguri de legume congelate (mazare, fasole, morcov, ardei)
  • 1 cana de suc de rosii
  • sare
  • piper
  • 2-3 foi de dafin
Mod de preparare:
Fierbe cartofii in coaja. Dupa ce s-au racit curata-i de coaja si da-i pe razatoare. Pune-i intr-un bol si amesteca-i cu sare, piper si usturoi zdrobit. Adauga treptat faina (cat cuprinde) pana pana obtii un alat consistent pe care il poti modela cu usurinta.

Modeleaza cu mana unsa cu putin ulei piftelutele si da-le prin pesmet. Prajeste-le in ulei incins. Mare atentie caci se fac destul de repede. Cand sunt gata le scoti pe un servetel absorbant pentru a elimina uleiul in exces.

Curata ceapa si caleste-o in ulei. Apoi adauga legumele congelate si sucul de rosii. Acopera cu un capac si lasa la fiert 10 minute pana se inmoaie putin legumele. Spre final adauga sarea, piperul, cei 2 catei de usturoi pisat si foile de dafin. Mai lasa pe foc inca 10 minute.

Piftelutele de cartofi nu se fierb impreuna cu sosul pentru a nu se sfarama. Pune piftelutele in farfurie si toarna peste ele sosul cald.


Pofta buna!