Site coolinaria.ro

Paella cu quinoa si legume


Paella se poate prepara, la fel de bine, si fara fructe de mare, chorizo sau alt tip de carne.

Paella cu quinoa si legume

Ingrediente:
  • 1 ceapa tocata
  • 3 catei de usturoi zdrobiti
  • 250 gr quinoa
  • 1/4 lingurita sofran zdrobit
  • 2 lingurite boia afumata
  • 1/2 lingurita chimen macinat
  • 1 conserva rosii cubulete (400 gr)
  • 1 ardei gras tocat (rosu sau galben)
  • 1 conserva fasole rosie (400 gr), clatita si scursa
  • 650-750 ml supa de legume
  • 2 dovlecei medii, taiati in 2 pe lungime si feliati
  • 150 gr mazare (proaspata sau congelata)
  • 1 conserva inimi de anghinare, clatite si taiate in 4
Mod de preparare:
Puneti quinoa intr-un castron mare.
Acoperiti cu apa si amestecati bine sa se curete boabele.
Varsati apa si repetati procesul de spalare.

Sotati ceapa si usturoiul cu putina apa intr-o tigaie adanca, pana se inmoaie.
Adaugati quinoa si sofran si amestecati pe foc 2 minute.
Adaugati boia de ardei, chimen, rosiile din conserva, ardeiul gras tocat, fasolea rosie si 650 ml supa de legume.
Amestecati si aduceti la fierbere.
Micsorati flacara la minim si lasati pe foc, fara capac, 15 minute.

Dupa 15 minute, completati cu supa daca s-a uscat prea tare mancarea.
Asezati deasupra feliile de dovlecei si puneti capac.
Mai lasati pe foc 5 minute.
Adaugati mazarea, amestecati si gatiti fara capac inca 5 minute, pana se absoarbe toata zeama.
Aranjati deasupra sferturile de inimi de anghinare si serviti.

Foto: Flickr


Pofta buna!