Site coolinaria.ro

Sangria cu piersici


Vara torida ne imbie la un cocktail racoritor. Ba chiar la doua carafe...

Sangria cu piersici

Ingrediente:
  • 3 piersici, curatate si feliate
  • 500 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 1 mana de frunze de busuioc, plus extra pentru decor
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1/2 lingurita nucsoara rasa
  • 180 ml rom auriu
  • 1,5 L vin alb
  • cuburi de gheata
  • 1 nectarina feliata, pentru decor
Mod de preparare:
Puneti intr-o craticioata apa cu feliile de piersica, zahar, scortisoara si nucsoara.
Aduceti la fierbere si micsorati flacara.
Lasati sa fiarba inabusit, fara capac, 15 minute.
Lasati sa se raceasca pe aragaz 10 minute.

Puneti amestecul in blender impreuna cu frunzele de bususioc si pasati pana se omogenizeaza.
Adaugati rom si amestecati.
Impartiti vinul in 2 carafe si completati cu siropul rezultat, in proportie de 2 la 1.
Amestecati usor, ornati cu frunze de busuioc si felii de nectarina si serviti cu multa gheata.

Foto: Flickr


Pofta buna!