Site coolinaria.ro

Risotto cu dovlecei si menta


O mancare de vara usoara, in care aroma racoritoare a mentei se impleteste perfect cu gustul usor picant de chili.

Risotto cu dovlecei si menta

Ingrediente:
  • Pentru 2 portii:
  • 180 gr orez pt risotto
  • 2 dovlecei verzi (zucchini)
  • 1 ceapa
  • 125 ml vin alb
  • supa de legume (din cub concentrat)
  • 12 frunze de menta
  • parmezan ras
  • unt
  • sare si piper negru, dupa gust
  • chili pudra
  • ulei de masline
Mod de preparare:
Taiati zucchini cubulete.
Tocati marunt ceapa si 3-4 frunze de menta.
Incalziti supa de legume cu frunzele de menta ramase intregi.
Incingeti putin ulei intr-o tigaie si sotati ceapa tocata cu pudra chili.
Adaugati cubuletele de zucchini si lasati pe foc cateva minute, cu capac.
Mariti flacara si adaugati orezul.
Amestecati pe foc cateva minute si deglasati cu vin alb.
Micsorati flacara si adaugati treptat supa de legume, asteptand sa se absoarba in orez inainte de a mai adauga.
Cu 5 minute inainte de a lua mancarea de pe foc, adaugati menta tocata si amestecati bine.
Luati de pe foc si adaugati parmezan ras.
Asezonati cu sare, piper si putin unt si amstecati.
Acoperiti cu capac si lasati deoparte cateva minute.

Foto: Flickr


Pofta buna!