O mancare de vara usoara, in care aroma racoritoare a mentei se impleteste perfect cu gustul usor picant de chili.
Taiati zucchini cubulete.
Tocati marunt ceapa si 3-4 frunze de menta.
Incalziti supa de legume cu frunzele de menta ramase intregi.
Incingeti putin ulei intr-o tigaie si sotati ceapa tocata cu pudra chili.
Adaugati cubuletele de zucchini si lasati pe foc cateva minute, cu capac.
Mariti flacara si adaugati orezul.
Amestecati pe foc cateva minute si deglasati cu vin alb.
Micsorati flacara si adaugati treptat supa de legume, asteptand sa se absoarba in orez inainte de a mai adauga.
Cu 5 minute inainte de a lua mancarea de pe foc, adaugati menta tocata si amestecati bine.
Luati de pe foc si adaugati parmezan ras.
Asezonati cu sare, piper si putin unt si amstecati.
Acoperiti cu capac si lasati deoparte cateva minute.
Foto: Flickr
Pofta buna!