Fructele de vara pot fi transformate intr-un desert simplu tragandu-le la tigaie cu putina miere si ulei de masline.
Spalati fructele si curatati piersica si nectarina de pielita.
Feliati piersica, nectarina si caisa in 4, iar capsunile in 2.
Scoateti samburii cireselor.
Despicati pastaia de vanilie si razuiti semintele.
Puneti pe foc o tigaie cu diametru cat mai mare si incingeti uleiul de masline cu miere, cimbru, pastaia de vanilie si semintele razuite.
Cand incepe sa se caramelizeze, adaugati fructele si gatit 2-3 minute la foc mediu, amestecand cu grija.
Verificati ca fructele sunt bine patrunse, dar fara sa se zdrobeasca.
Aruncati firul de cimbru si pastaia de vanilie si impartiti fructele in mici boluri.
Ornati cu zmeura si coacaze negatite, pentru o nota de prospetime.
Foto: Flickr
Pofta buna!