Site coolinaria.ro

Somon cu sos de citrice


Somonul la gratar sau la cuptor merge de minune cu lamaie, portocale, capere si patrunjel...

Somon cu sos de citrice

Ingrediente:
  • 4 fileuri de somon
  • 30 ml sirop de artar (sau miere)
  • sare si piper negu proaspat macinat

    Pentru sos:
  • 3 portocale (miez taiat cubulete + coaja rasa)
  • 1 lamaie mare - zeama si coaja rasa
  • 60 ml ulei de masline
  • 2 linguri capere marinate, clatite si tocate
  • 1/2 lingura fulgi de ardei iute zdrobiti
  • 3 cepe verzi, feliate subtire
  • 15 gr patrunjel tocat
  • 5 gr menta tocata
  • sare si piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Puneti coaja de portocala rasa intr-un castron mediu si adaugati cubuletele de portocala.
Adaugati apoi toate celelalte ingrediente pentru sos si amestecati.
Asezonati cu sare si piper, dupa gust, si lasati deoparte la marinat.

Ungeti fileurile de somon pe ambele parti cu sirop de artar si asezonati cu sare si piper.
Gatiti somonul pe gratar. Optional, il puteti prepara la cuptor (20-30 de minute la 175 grade Celsius).
Serviti somonul, fierbinte sau rece, cum preferati, cu sosul de citrice.

Foto: Flickr


Pofta buna!