Daca ti-e dor de sarmale, dar nu ai suficient timp sau indemanare, poti imprumuta gustul lor unei ciorbite simple.
Incingeti uleiul la foc mediu intr-o oala mare.
Adaugati carnea tocata si rumeniti-o 2-3 minute, maruntind-o pe masura ce se gateste.
Scurgeti grasimea si condimentati carnea cu piper, 1/2 lingurita sare, usturoi zdrobit si ceapa tocata.
Sotati 4-5 minute la foc mediu spre tare, pana se inmoaie ceapa.
Adaugati cimbru, patrunjel si boia de ardei.
Lasati pe foc 30 de secunde, dupa care adaugati 1,5 L supa de pui, conserva de rosii si 3 lingurite de sare (daca supa nu este deja sarata).
Aduceti la fierbere si micsorati flacara.
Adaugati varza si lasati sa fiarba inabusit, cu capac, 10 minute sau pana se inmoaie varza, fara sa se zdrobeasca.
Mai adaugati supa daca e nevoie.
Condimentati dupa gust si turnati supa in boluri, peste orezul preparat.
Foto: Flickr
Pofta buna!