Serviti aceste gogosi glazurate cu unt de arahide indulcit si incercati-le si sub forma de briose.
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Ungeti 2
tavi antiaderente pentru gogosi (cu 6 adancituri fiecare).
Intr-un castron mare, amestecati faina cu praf de copt, sare si scortisoara.
Separat, bateti zaharul tos cu ouale, bananele zdrobite, esenta de vanilie si ulei.
Amestecati ingredientele umede in cele uscate pana se combina.
Umpleti pe 3/4 din inaltime tavile de gogosi cu aluatul obtinut, cu ajutorul unei linguri.
Dati la cuptor 12-15 minute, sau pana ce gogosile trec testul cu scobitoarea.
Lasati sa se raceasca de tot pe un gratar inainte de a le glazura.
Puneti untul sarat intr-o craticioara si incalzici la foc mediu spre tare pana se topeste si se coloreaza usor, aprox. 4-5 minute.
Topiti untul de arahide la microunde 15-30 de secunde.
Adaugati untul topit peste cel de arahide si incorporati in acest amestec zaharul pudra.
Daca glazura obtinuta este prea groasa, diluati-o cu o lingura de apa fierbinte.
Inmuiati gogosile in glazura si lasati deoparte pana se incheaga.
Foto: Flickr
Pofta buna!