Site coolinaria.ro

Prajitura fara gluten


Acest desert cu migdale, fistic si gris nu contine faina si este gata in mai putin de o ora.

Prajitura fara gluten

Ingrediente:
  • 185 gr unt moale
  • 185 gr zahar pudra
  • 3 oua, batute
  • 100 gr migdale macinate
  • 25 gr fistic macinat
  • 85 gr gris
  • 2 lingurite praf de copt

    Pentru glazura:
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 lingura miere
  • 1 lingurita fistic tocat
Mod de preparare:
Ungeti o forma rotunda de copt de 20 cm diametru (preferabil sub forma de inel).
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
Puneti toate ingredientele pentru prajitura intr-un castron.
Mixati bine pana obtineti un aluat fin.
Turnati aluatul in forma de copt si dati la cuptor 40 de minute.
Lasati 10 minute in forma, inainte de a rasturna prajitura pe un gratar.

Intre timp, amestecati zeama de lamaie cu miere (se topeste mai usor mierea daca puneti amestecul 10 secunde la microunde).
Cat prajitura este calda inca, intepati-o din loc in loc cu o scobitoare.
Turnati deasupra zeama de lamaie indulcita cu miere, astfel incat sa patrunda bine prajitura.
Presarati cu fistic tocat.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!