Site coolinaria.ro

Clafoutis cu prune


Puteti servi 6 portii de desert sau 3 de antreu dulce.

Clafoutis cu prune

Ingrediente:
  • 600 gr prune, taiate in 2 (fara samburi)
  • 45 gr faina
  • 55 gr zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 250 gr smantana
  • 3 oua
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
Amestecati cu telul faina cu zahar vanilat, sare si smantana.
Adaugati ouale, unul cate unul si bateti cu telul pana se omogenizeaza.
Ungeti 3 forme ramekin putin mai mari si pudrati-le cu zahar.
Aranjati jumatatile de pruna in forme cu partea taiata in sus.
Turnati cu grija aluatul obtinut in jurul prunelor.
Dati la cuptor 40 de minute sau pana se umfla usor prajiturile si se rumenesc.
Pudrati cu zahar si serviti fierbinte.

Foto: Flickr


Pofta buna!