Mancarica de naut
Desi nu este atat de cunoscut la noi, sa stii ca in afara tarii nautul este foarte apreciat. Pentru a te familiariza cu el, iti propun o mancarica de naut, usor de preparat si deosebit de gustoasa.
Ingrediente:
- 300 g naut
- 4 cepe verzi
- un ardei rosu
- 3 catei de usturoi
- ulei
- patrunjel si marar verde
- 3 linguri bulion
- sare
- piper
- 2 foi de dafin
Mod de preparare:
Pune nautul la inmuiat cu o seara inainte. A doua zi pune-l la fiert. Schimba primele doua ape.
intre timp taie legumele si pune-le intr-un vas cu putin ulei si putina apa la inabusit. Lasa-le sa fiarba 10 minute la foc mediu, apoi pune bulionul si putina zeama in care a fiert nautul. Mai lasa 5 minute pe foc, apoi adauga nautul si fierbe pentru 15 minute.
La final pune cei 3 catei de usturoi zdrobit, piper, sare si verdeata tocata marunt.
Pofta buna!