Site coolinaria.ro

Mancarica de naut


Desi nu este atat de cunoscut la noi, sa stii ca in afara tarii nautul este foarte apreciat. Pentru a te familiariza cu el, iti propun o mancarica de naut, usor de preparat si deosebit de gustoasa.

Mancarica de naut

Ingrediente:
  • 300 g naut
  • 4 cepe verzi
  • un ardei rosu
  • 3 catei de usturoi
  • ulei
  • patrunjel si marar verde
  • 3 linguri bulion
  • sare
  • piper
  • 2 foi de dafin
Mod de preparare:
Pune nautul la inmuiat cu o seara inainte. A doua zi pune-l la fiert. Schimba primele doua ape.

intre timp taie legumele si pune-le intr-un vas cu putin ulei si putina apa la inabusit. Lasa-le sa fiarba 10 minute la foc mediu, apoi pune bulionul si putina zeama in care a fiert nautul. Mai lasa 5 minute pe foc, apoi adauga nautul si fierbe pentru 15 minute.

La final pune cei 3 catei de usturoi zdrobit, piper, sare si verdeata tocata marunt.


Pofta buna!