Site coolinaria.ro

Castraveti in saramura


Daca nu sunteti mari fani ai castravetilor murati in otet, incercati si varianta cu saramura.

Castraveti in saramura

Ingrediente:
  • 15-20 de castraveciori
  • 1 lingura seminte de mustar
  • 2 linguri marar proaspat, taiat bucatele (completati cu codite si inflorescente)
  • 2 linguri sare
  • 250 ml apa filtrata (+ extra, daca e nevoie)
  • 1/2 capatana usturoi
  • 1/2 ceapa
Mod de preparare:
Spalati bine castraveciorii si puneti-i intr-un borcan de 1 litru, cu gura larga.
Amestecati restul ingredientelor. si turnati peste castraveti.
Mai completati cu apa daca e nevoie, pentru a acoperi castravetii.
Tineti cont de faptul ca nivelul lichidului trebuie sa fie cu macar 2-3 cm mai jos de gura borcanului.
Sigilati si pastrati 3 zile la temperatura camerei, dupa care transferati borcanul in beci sau alt loc racoros.

Foto: Flickr


Pofta buna!