Site coolinaria.ro

Pui picant cu branza


Obtineti 4 portii delicioase si satioase, ideale pentru un pranz de weekend.

Pui picant cu branza

Ingrediente:
  • 30 ml ulei de masline
  • 1/2 lingurita pudra chili 1/2 lingurita chimen macinat
  • 1/4 lingurita boia de ardei iute
  • 1/2 lingurita pudra de usturoi
  • 1 lingurita patrunjel tocat
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper
  • 4 jumatati de piept de pui, fara piele si os
  • 2 linguri ceapa rosie, tocata fin
  • 1 rosie, curatata de seminte si taiata cubulete
  • 1/2 ardei gras verde, feliat fasii subtiri
  • 120 gr branza cheddar, rasa
Mod de preparare:
Puneti intr-un borcan uleiul de masline cu patrunjel, sare, piper si restul condimentelor.
Inchideti borcanul si agitati-l bine sa se omogenizeze marinata.
Spalati bucatile de pui si tamponati-le cu prosoape de hartie.
Puneti puiul intr-o tava intinsa si turnati deasupra marinata.
Intoarceti de cateva ori in tava, ca sa se acopere bine si lasati deoparte 15 minute.

Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Tapetati tava cuptorului cu hartie de copt si asezati puiul in tava.
Puneti deasupra ceapa, rosii si ardei gras.
Dati la cuptor 20 de minute.
Scoateti din cuptor, presarati uniform cu branza Cheddar si mai coaceti 3 minute, sau pana se topeste branza.
Transferati puiul pe un platou de servit si stropiti cu zeama din tava.

Foto: Flickr


Pofta buna!