Site coolinaria.ro

Brownie cu dovleac


Daca tot suntem in sezonul dovleacului, il putem integra intr-o reteta simpla si delicioasa de brownies.

Brownie cu dovleac

Ingrediente:
  • 130 gr zahar brun
  • 75 gr dovleac copt, taiat cubulete
  • 1 ou mare
  • 2 albusuri
  • 30 ml ulei vegetal
  • 125 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita cacao
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • un praf de sare
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • 60 gr fulgi de ciocolata
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180°C.
Ungeti cu ulei o tava de 23 x 23 cm.
Amestecati zaharul, dovleacul, oul, albusurile si uleiul in bolul pentru mixer.
Bateti cu mixerul la viteza medie, pana cand se incorporeaza toate ingredientele.
Adaugati faina, praful de copt, cacao, scortisoara, sarea si nucsoara.
Bateti cu mixerul la viteza mica.
Incorporati fulgii de ciocolata si turnati compozitia in tava pregatita.
Dati la cuptor 15-20 de minute sau folositi testul cu scobitoarea: infigeti-o in centrul prajiturii, iar daca iese curata, prajitura este gata.
Lasati-o la racit, apoi taiati-o in patratele, de dimensiunile dorite.

Foto: Flickr


Pofta buna!