Cheesecake-ul a devenit o prajitura destul de populara si la noi, asa ca ti-am pregatit o reteta speciala.
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius. Puneti hartie de copt intr-o forma rotunda.
Amestecati faina, zaharul si untul topit si framantati aluatul. Puneti-l in forma de copt si modelati-l pe peretii acesteia.
Rupeti ciocolata in bucatele, adaugati smantana dulce si topiti la baie de aburi sau microunde, amestecand pana obtineti o masa uniforma.
Dati la rece 5 minute.
Turnati ciocolata peste aluatul din forma.
Puneti la congelator pentru aproximativ 20 de minute.
Pentru umplutura, amestecati cu mixerul branza, zaharul, ouale, amidonul si esenta de vanilie.
Turnati peste stratul de ciocolata si nivelati.
Dati la cuptor pentru aproximativ o ora.
Pentru a prepara decorul de smantana, amestecati smantana pentru gatit cu zaharul si lasati putin deoparte.
Scoateti prajitura din cuptor, dar nu il opriti.
Turnati smantana deasupra prajiturii si dati din nou la cuptor 10-15 minute.
Scoateti din cuptor, lasati la racit, apoi decorati cu pudra de cacao si un sablon.
Foto: Flickr
Pofta buna!