Site coolinaria.ro

Dovleac umplut


Suntem in sezonul dovlecilor si ar fi pacat sa-i folosim doar pentru placinte. Iata un alt mod in care te poti bucura de acestia.

Dovleac umplut

Ingrediente:
  • 1 dovleac de aprox. 1,5 kg
  • sare si piper
  • 115 gr paine uscata, taiata in bucati de aproximativ 1,5 cm
  • 115 gr branza (Emmenthal, Cheddar etc.), taiata in bucati de aproximativ 1,5 cm
  • 2-4 catei de usturoi, taiati marunt
  • 4 felii bacon, prajit si feliat
  • 25 gr ceapa verde, taiata marunt
  • 1 lingura cimbru
  • 80 ml smantana
  • un praf de nucsoara
Mod de preparare:
Asezati grilajul in mijlocul cuptorului si preincalziti la aproximativ 180 grade Celsius.
Puneti hartie de copt intr-o tava cu diametrul putin mai mare decat al dovleacului.

Folositi un cutit mare si taiati varful dovleacului. Curatati de seminte si ate.
Asezonati generos cu sare si piper interiorul dovleacului. Asezati in tava de copt.
Intr-un castron, amestecati painea cu branza, usturoiul, bacon-ul si ierburile. Adaugati putin piper.
Puneti compozitia in interiorul dovleacului. Acesta trebuie sa fie bine umplut. Daca e nevoie, mai adaugati sau scoateti din compozitie.
Amestecati smantana cu nucsoara, sare si putin piper si turnati in dovleac.
Puneti capacul dovleacului si lasati-l la copt timp de 2 ore sau pana cand compozitia clocoteste iar dovleacul este moale.
Spre sfarsitul timpului de coacere, scoateti capacul dovleacului, pentru ca lichidul format sa se evapore.
Cand este gata, scoateti-l cu mare atentie din cuptor. Asteptati sa se raceasca si serviti.

Foto: Flickr


Pofta buna!