Site coolinaria.ro

Pui in sos de lamaie


O mancare simpla si delicioasa, ce se prepara in maximum jumatate de ora. Serviti alaturi de o portie sanatoasa de legume.

Pui in sos de lamaie

Ingrediente:
  • 1 piept de pui fara piele
  • 1/2 lamaie
  • o legatura mica de patrunjel maruntit
  • 1/2 cub concentrat de supa
  • sare si piper
  • faina
  • ulei de masline
  • vin alb sec
Mod de preparare:
Taiati carnea in bucati mici si prajiti in ulei de masline pana cand se rumeneste.
Asezonati si adaugati putina faina, cat sa absoarba uleiul.
Mai lasati putin pe foc, dar aveti grija sa nu se arda faina.
Adaugati cubul de concentrat de supa.
Turnati destula apa cat sa se formeze un sos gros, apoi putin vin si sucul de lamaie.
Amestecati bine, puneti din nou pe foc si lasati la fiert pentru cel putin 10 minute.
Amestecati din cand in cand.
Taiati lamaia stoarsa in bucati mari si adaugati-le in tigaie.
Adaugati patrunjelul proaspat cu 2 minute inainte de a servi mancarea.
Scoateti bucatile de lamaie si serviti alaturi de orez, mazare sau broccoli.

Foto: Flickr


Pofta buna!