Site coolinaria.ro

Crochete de risotto cu carne


Aceste crochete sunt delicioase si foarte versatile, le puteti prepara si fara carne (pentru vegetarieni) si fara lactate (pentru vegani), dar si fara gluten (inlocuind faina si pesmetul).

Crochete de risotto cu carne

Ingrediente:
  • Pentru orez:
  • 1 L apa
  • 300 gr risotto
  • 1/8 lingurita sofran
  • 50 gr unt
  • 1 ou batut
  • 15 ml ulei de masline
  • 50 gr parmezan ras

    Pentru umplutura:
  • 25 gr unt
  • 15 ml ulei de masline
  • 1/4 ceapa taiata marunt
  • 75 gr carne la alegere
  • 40 gr mazare
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 25 ml vin rosu
  • 5 gr patrunjel
  • 25 gr prosciutto taiat in bucati mici 125 gr mozzarella maruntita

    Pentru crusta:
  • 150 gr faina
  • 2 oua batute
  • 250 gr pesmet
  • 500 ml ulei de masline
  • sare si piper
Mod de preparare:
Puneti apa cu 2 lingurite de sare la fiert, la foc mare.
Adaugati orezul si micsorati flacara.
Amestecati ocazional, pana cand toata apa este absorbita, in jur de 20 de minute.

Cat timp se gateste orezul, incingeti 25 gr de unt si 15 ml de ulei la foc mediu.
Adaugati ceapa. Sotati pana cand se inmoaie, aproximativ 5 minute.
Adaugati carnea si gatiti pana cand se rumeneste.
Adaugati mazarea, pasta de tomate, vinul rosu, patrunjelul, sarea si piperul.
Gatiti timp de 10 minute, apoi lasati la racit.
Cand orezul este gata, luati de pe foc si adaugati sofranul, 50 gr de unt, oul batut si parmezanul.
Amestecati pana cand toate ingredientele sunt incorporate.

Puneti pe 3 farfurii diferite: faina, ouale batute si pesmetul.
Luati o lingura din orez si intindeti in mana usor umeda.
Luati o lingura din sosul cu carne si asezati in mijlocul orezului.
Puneti cateva bucatele de prosciutto si o bucatica de mozzarella si presati. Formati o chifteluta.

Puneti 500 ml ulei de masline intr-o tigaie adanca si incalziti la foc mediu.
Cat timp se incalzeste, treceti chiftelutele prin faina, ou si pesmet.
Presarati putin pesmet peste ulei. Daca incepe sa se prajeasca imediat, adaugati chiftelele.
Cand incep sa se rumeneasca pe o parte, intoarceti-le pe cealalta.
Prajiti pana cand capata o culoare frumoasa si rumena.
Scoateti cu grija si lasati la racit.

Mai puneti odata in ulei, pentru a le praji a doua oara.
Cand chiftelele capata o culoare maronie, scoateti-le din tigaie si puneti-le pe un servetel de hartie, pentru a scapa de uleiul in exces.

Foto: Flickr


Pofta buna!