Reteta filmata si preparata in cadrul campaniei de educatie culinara "Atelierul de gusturi", initiata de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama.
Se trece antricotul de vita prin masina de tocat carne, apoi se condimenteaza carnea cu usturoi, nucsoara si piper.
Se amesteca apoi cu sare si cu cele 3 sosuri (Worcester, Chili si Gorgonzola).
Se pune carnea intr-o forma pentru a o modela si se asaza pe gratar.
Intre timp, se pregateste aluatul de chifle in felul urmator: faina neagra si faina integrala se amesteca intr-un castron, cu zaharul, drojdia si sarea.
Se adauga laptele caldut, se framanta bine, se adauga uleiul de masline, apoi se acopra castronul cu folie alimentara si se lasa la dospit la caldura, timp de 40 de minute.
Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, se formeaza chiflele si se ung cu un amestec alcatuit din galbenus de ou, lapte si miere.
Pe fiecare chifla se presara susan si se pun la cuptor la o temperatura medie (180-200°), timp de 30 minute.
Pe gratar, alaturi de carnea de vita, se asaza cele 2 felii de bacon si ceapa rosie.
Se pune 2-3 minute pe gratar si chifla taiata in jumatati.
Apoi se unge fiecare jumatate de chifla cu sos, se adauga rucola si o felie de rosie.
Carnea prajita pe gratar se unge cu crema gorgonzola, se pun feliile de bacon, inelele de ceapa rosie si castravetele murat.
Peste jumatatea unsa cu crema gorgonzola se adauga miezul de nuca si se formeaza burgerul.
Se serveste alaturi de un pahar cu vin rosu.
Pofta buna!