Site coolinaria.ro

Spaghete cu rosii umplute


O usoara adaptare a pastelor obisnuite, ce le va transforma intr-o masa copioasa si hranitoare.

Spaghete cu rosii umplute

Ingrediente:
  • 90 gr bacon sau pancetta
  • 90 ml ulei de masline
  • 2 fileuri de ansoa
  • 90 gr pesmet
  • 4 rosii
  • 2 catei usturoi, taiati marunt
  • marar, patrunjel sau busuioc (dupa preferinte), tocat marunt
  • sare si piper
  • 450 gr paste
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.

Prajiti baconul in tigaie, la foc mediu, pana cand se rumeneste pe margini si devine mai crocant.
Transferati pe o farfurie. Lasati grasimea ramasa dupa prajit in tigaie.
Adaugati 2 linguri de ulei de masline si filetele de ansoa (in aceeasi tigaie).
Folositi o lingura de lemn si pasati filetele, pana se dizolva.
Adaugati pesmetul si gatiti, amestecand des, pana cand se rumeneste.

Taiati un capacel pentru fiecare rosie si scoateti semintele.
Asezati-le, cu partea taiata in sus, pe o tava de copt.
Presarati usturoi in fiecare rosie, apoi sare si piper.
Adaugati amestecul de pesmet in interiorul rosiilor.
Presarati ierburile alese deasupra. Stropiti cu putin ulei de masline.
Dati la cuptor pentru aproximativ o ora, pana cand se rumenesc putin, iar interiorul devine mai moale. Rosiile nu trebuie sa se destrame.

Fierbeti pastele in apa sarata.
Cand sunt gata, strecurati-le dar pastrati o jumatate de cana din apa in care au fiert.
Puneti pastele la loc in vas.
Scoateti rosiile din tava de copt.
Adaugati sucul de rosii ramas in tava peste paste.
Stropiti cu putin ulei de masline si turnati apa pastrata. Amestecati.

Cand serviti, puneti pastele in farfurie, asezati cate o rosie deasupra si presarati bacon.

Foto: Flickr


Pofta buna!