Site coolinaria.ro

Risotto cu dovleac si branza


Un preparat ideal pentru vegetarieni si nu numai!

Risotto cu dovleac si branza

Ingrediente:
  • 1 jumatate de dovleac, taiat cubulete
  • 1 praz, taiat subtire
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 1 morcov, decojit si taiat marunt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 350 gr orez
  • 250 ml vin alb
  • 1,25 L supa de legume
  • 60 gr muguri de pin
  • 40 gr parmezan ras
  • 80 gr branza feta, maruntita
  • patrunjel tocat marunt
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180°C.
Amestecati dovleacul cu uleiul de masline si adaugati sare si piper.
Asezati o foaie de copt in tava pentru cuptor si imprastiati dovleacul pe toata suprafata acesteia.
Coaceti pentru 15-20 de minute, pana cand dovleacul s-a gatit si este auriu.
Pregatiti orezul dupa instructiunile de pe ambalaj.
Intr-o tigaie, puneti putin ulei de masline, prazul, usturoiul si morcovul. Gatiti pentru 3-4 minute.
Adaugati orezul in tigaie si amestecati bine, pana cand toate boabele sunt imbracate in ulei. Gatiti pentru 1-2 minute.
Adaugati vinul si amestecati pana cand este absorbit.
Turnati supa de legume treptat, amestecand de fiecare data pana cand s-a absorbit.
Luati orezul de pe foc. Adaugati dovleacul copt, branza si mugurii de pin si amestecati usor.
Ornati cu putin patrunjel si serviti.

Foto: Flickr


Pofta buna!