Site coolinaria.ro

Mamaliga cu dovleac si salvie


Mamaliga este deja unul dintre preparatele noastre preferate, insa stiati ca o putem combina cu dovleacul?

Mamaliga cu dovleac si salvie

Ingrediente:
  • 1 dovleac mediu
  • ulei de masline
  • sare si piper
  • 160 gr malai pentru mamaliga
  • 55 gr unt
  • 10 frunze de salvie
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 220 °C.

Decojiti dovleacul si taiati in cubulete.
Puneti hartie de copt intr-o tava, apoi asezati bucatelele de dovleac.
Stropiti cu ulei de masline, apoi adaugati sare si piper.
Gatiti pentru 20-30 de minute (in functie de marimea cubuletelor si de textura pe care o doriti: mai moale sau mai crocant).
Pregatiti mamaliga urmarind instructiunile de pe ambalaj.
Puneti untul intr-o tigaie, la foc mediu.
Folositi o spatula de silicon sau rotiti tigaia, pentru ca untul sa se topeasca si sa se distribuie uniform.
Acesta va incepe sa faca spuma, iar culoarea se va schimba din galben in maroniu. Aveti grija ca se poate innegri rapid!
Cand devine maroniu, puneti frunzele de salvie.
Cand simtiti un miros asemanator alunelor de padure, luati de pe foc si puneti in alt recipient ca sa opriti procesul de gatire.
Puneti dovleacul peste mamaliga, adaugati untul cu frunzele de salvie si puneti putina sare si piper.

Foto: Flickr


Pofta buna!