Site coolinaria.ro

Chiftelute spaniole


Chiftelutele spaniole se servesc cu o portie delicioasa de spaghete din dovlecei si putina ricotta.

Chiftelute spaniole

Ingrediente:
  • 700 gr piure de tomate
  • 1 ardei rosu, tocat
  • 60 gr unt
  • 1 lingura paprika
  • 450 gr carne de pui tocata
  • 150 gr faina de migdale
  • 2-3 dovlecei mici
  • ricotta, pentru servit
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200 °C.
Puneti piureul de tomate, ardeiul, untul si paprika intr-o tava de copt si bagati la cuptor.
Cat timp sosul se incalzeste, amestecati carnea cu faina de migdale intr-un bol mediu.
Adaugati sare si piper si formati chiftelutele. Daca le faceti mici, se vor gati mai repede.
Adaugati chiftelutele in sos si puneti din nou in cuptor, timp de 15 minute.
Intoarceti-le si mai lasati 10-15 minute, sau pana cand chiftelutele sunt gata.
Cat timp chiftelutele se gatesc, feliati dovleceii in fasii subtiri.
Taiati fasiile in taitei si mai subtiri, folosind un cutit.
Puneti intr-o strecuratoare, adaugati sare si lasati pentru aproximativ 10 minute.
Cand chiftelele sunt gata, clatiti sarea de pe taiteii de dovlecei si tamponati cu servetele de hartie.
Serviti chiftelutele cu sos pe un pat de taitei cruzi.
Adaugati o lingura de ricotta deasupra.

Foto: Flickr


Pofta buna!