Site coolinaria.ro

Nachos grecesti


O portie crocanta de nachos, in stil grecesc: cu branza feta, rosii si ulei de masline.

Nachos grecesti

Ingrediente:
  • 1-2 pungi de nachos

    Pentru sos:
  • 115 gr branza feta, maruntita
  • 1/2 pahar de iaurt grecesc
  • 2 linguri ulei de masline
  • cateva frunze de menta, tocate
  • coaja si sucul de la o lamaie
  • sare si piper

    Pentru topping:
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 ceapa alba, tocata
  • 225 gr carne la alegere (curcan,vita etc.)
  • 1 lingura chimen
  • sare si piper
  • 100 gr rosii
  • 65 gr castraveti
  • 75 gr ceapa rosie
  • 100 gr masline
  • cativa ardei peperoncino, feliati
  • branza feta, maruntita
Mod de preparare:
Pentru sos, puneti branza feta, iaurtul grecesc, uleiul de masline, menta, sucul si coaja de lamaie in blender.
Amestecati pana cand capata o consistenta cremoasa si adaugati sare si piper.
Intr-o tigaie mare, incalziti o lingura de ulei de masline, la foc mediu.
Adaugati ceapa si gatiti pana cand se inmoaie (aproximativ 5 minute).
Adaugati carnea si chimenul. Puneti sare si piper.
Lasati pe foc pana cand carnea este gatita, aproximativ 7 minute.
Amestecati ingredientele pentru topping.
Puneti chipsurile pe farfurii.
Adaugati carnea, sosul de feta si restul toppingurilor.

Foto: Flickr


Pofta buna!