Site coolinaria.ro

Quiche cu conopida si parmezan


Alaturi de o portie hranitoare de salata, orice quiche se transforma intr-un pranz copios.

Quiche cu conopida si parmezan

Ingrediente:
  • 1 conopida (650-700 gr)
  • 1 ceapa rosie, decojita
  • 5 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita rozmarin
  • 8-10 oua mari
  • 20 gr busuioc, tocat
  • 180 gr faina
  • 2 1/2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita turmeric
  • 200 gr parmezan ras
  • sare si piper
  • unt (pentru uns tava)
  • 2 linguri susan negru
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
Rupeti conopida in buchetele de dimensiuni medii.
Puneti intr-o oala, adaugati o lingurita de sare, acoperiti cu apa si lasati la fiert timp de 15-20 de minute, pana cand se inmoaie.
Strecurati si lasati la scurs pentru cateva minute, pana cand se usuca si racesc.

Intre timp, pregatiti aluatul.
Taiati ceapa pe jumatate si taiati cateva inele din fiecare bucata si lasati-le deoparte.
Tocati marunt restul de ceapa.
Incalziti ulei de masline intr-o tigaie si sotati ceapa alaturi de rozmarin, pana cand se inmoaie (aproximativ 8 minute).
Luati de pe foc si lasati la racit.

Bateti ouale cu uleiul de masline si adaugati ceapa. Amestecati si busuiocul.
Separat, amestecati faina, praful de copt, turmericul, branza, 1 lingurita de sare si piper.
Adaugati in amestecul de ou, amestecand ca sa nu se formeze cocoloase.
Integrati usor buchetelele de conopida.

Puneti hartie de copt intr-o tava de 24 cm. Ungeti marginile cu unt.
Puneti semintele de susan in tava si scuturati, astfel incat sa se lipeasca de margini.
Turnati aluatul cu conopida, puneti inelele de ceapa deasupra si coaceti timp de 45 de minute, pana cand se rumeneste.

Foto: Flickr


Pofta buna!