Site coolinaria.ro

Hummus cu cartofi dulci


Nu ne putem plictisi niciodata de hummus, fiindca este hranitor si poate fi reinventat cu diverse ingrediente.

Hummus cu cartofi dulci

Ingrediente:
  • 1 cartof dulce, taiat cubulete
  • 150 gr naut uscat (sau conserva)
  • 120 ml ulei de masline
  • 120 ml zeama de lime
  • 70 gr tahini (pasta de susan)
  • 2 catei usturoi
  • sare
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1/2 lingurita ghimbir
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/4 lingurita cuisoare
  • 1/4 lingurita piper cayenne
Mod de preparare:
Daca folositi naut uscat, trebuie sa il clatiti si sa il lasati la inmuiat peste noapte sau chiar 24 de ore.

Preincalziti cuptorul la 240 C.
Puneti cartoful dulce intr-o tava de cuptor, acoperiti cu folie de aluminiu si intepati cu un cutit, pentru a permite aburilor sa iasa. Coaceti pentru 40 de minute.
Strecurati nautul si puneti-l intr-o tigaie medie. Puneti destula apa cat sa depasiti nautul cu cativa cm.
Lasati sa fiarba la foc mic timp de 45 de minute.
Strecurati nautul si puneti-l in blender.
Adaugati cartoful dulce, uleiul de masline, zeama de lime, tahini, usturoiul, sarea, cimbrul, scortisoara, ghimbirul, cuisoarele si piperul cayenne si amestecati pana cand capata o consistenta cremoasa.
Transferati intr-un recipient cu capac si tineti la frigider pana serviti.

Foto: Flickr


Pofta buna!