Nu ne putem plictisi niciodata de hummus, fiindca este hranitor si poate fi reinventat cu diverse ingrediente.
Daca folositi naut uscat, trebuie sa il clatiti si sa il lasati la inmuiat peste noapte sau chiar 24 de ore.
Preincalziti cuptorul la 240 C.
Puneti cartoful dulce intr-o tava de cuptor, acoperiti cu folie de aluminiu si intepati cu un cutit, pentru a permite aburilor sa iasa. Coaceti pentru 40 de minute.
Strecurati nautul si puneti-l intr-o tigaie medie. Puneti destula apa cat sa depasiti nautul cu cativa cm.
Lasati sa fiarba la foc mic timp de 45 de minute.
Strecurati nautul si puneti-l in blender.
Adaugati cartoful dulce, uleiul de masline, zeama de lime, tahini, usturoiul, sarea, cimbrul, scortisoara, ghimbirul, cuisoarele si piperul cayenne si amestecati pana cand capata o consistenta cremoasa.
Transferati intr-un recipient cu capac si tineti la frigider pana serviti.
Foto: Flickr
Pofta buna!