Site coolinaria.ro

Mancarica de pui cu cartofi dulci


O mancarica dulce, perfecta pentru serile friguroase.

Mancarica de pui cu cartofi dulci

Ingrediente:
  • 30 ml ulei de masline
  • 6-8 copanele de pui
  • sare si piper
  • o ceapa tocata
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/4 lingurita turmeric
  • 3/4 lingurita ghimbir
  • 500 gr cartofi dulci, decojiti si taiati in felii groase
  • 470 ml supa de pui
  • 90 gr caise confiate, taiate pe jumatate
  • 45 gr migdale crude, fara pielita
Mod de preparare:
Incalziti o lingura de ulei de masline intr-un tigaie adanca, la foc mediu.
Puneti sare si piper peste pui si puneti in tigaie pana cand se rumeneste, aproximativ 5 minute pe fiecare parte.
Lasati deoparte, intr-un castron.
Puneti restul de ulei in tigaie, adaugati ceapa si un praf generos de sare.
Gatiti, amestecand pentru a deglasa fundul tigaii, timp de 5 minute.
Adaugati scortisoara, turmericul si ghimbirul si amestecati.
Puneti puiul in tigaie, alaturi de lichidul care s-a acumulat in castron.
Adaugati cartofii dulci, supa de pui si sarati dupa gust.
Lasati la fiert timp de 20 de minute, acoperind tigaia. Amestecati ocazional.
Adaugati migdalele si caisele si lasati sa mai fiarba pana cand puiul este moale si cade de pe os, iar cartofii se destrama (aproximativ 15 minute).
Gustati si asezonati dupa gust. Serviti cu orez sau bulgur.

Foto: Flickr


Pofta buna!