Site coolinaria.ro

Muschi de vita Wellington


Reteta filmata si preparata in cadrul campaniei de educatie culinara "Atelierul de gusturi", initiata de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama.

Muschi de vita Wellington

Ingrediente:
  • 500 gr muschi de vita
  • 4 ciuperci negre
  • rozmarin
  • 1 ceapa rosie medie
  • sare grunjoasa
  • 150 gr bacon
  • piper mozaic
  • mustar
  • 1/2 pachet aluat de foietaj
  • 50 gr parmezan
  • 30 ml ulei
  • 15 gr unt
  • nuci caju
  • 1 ou
Mod de preparare:
Se taie muschiul de vita in 3 bucati.
Se presara masa de lucru cu sare grunjoasa, piper mozaic si rozmarin taiat marunt.
Se trece muschiul prin condimente si se pune la prajit in ulei si unt topit.
Se prajeste muschiul pana se rumeneste.
Pentru umplutura, ceapa rosie se taie, se caleste in ulei, se adauga ciuperci negre taiate cubulete, unt, bacon, se lasa la calit, apoi se toaca totul.
Aluatul de foietaj se intinde pe masa, se adauga umplutura, se rade parmezan, apoi se presara nuci caju.
Se adauga muschiul rumenit si uns cu mustar si se inveleste in aluat.
Se inteapa aluatul cu o furculita si se unge cu galbenus de ou.
Se presara chimen si sare grunjoasa, apoi se lasa la cuptor 25 minute.


Pofta buna!