Site coolinaria.ro

Somon cu sos de rosii


Somonul este un peste mai bogat in graimi decat alte specii si de aceea sosul de rosii va ajuta la o schimbare inspirata a gustului somonului dandu-i o tenta usor acrisoara si picanta. Desi mai gras decat alte soiuri de peste somonul ramane un aliment sanatos, usor de digerat si foarte stimulator pentru apetitul sexual. Sosul de rosii va da o savoare in plus, intinerindu-ne trupul si pregatindu-ne pentru o noapte de nazbatii.

Somon cu sos de rosii

Ingrediente:
  • 500-600g somon
  • 200g pasta de tomate de calitate
  • 25g capere
  • 3 legaturi de patrunjel verde
  • 2 capatani de usturoi
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare dupa gust
Mod de preparare:
- Spalati si curatati somonul cu grija si taiati-l felii;
- Rumeniti usturoiul tocat marunt in uleiul de masline;
- Adaugati in tigaie si patrunjelul tocat, pasta de tomate si tineti la foc inca vreo 3 minute;
- Acum puteti adauga si bucatile de peste si caperele;
- Presarati sare dupa gust insa nu uitati ca si caperele pot fi sarate;
- Dati focul la mic, puneti capacul si lasati asa pentru vreo 15 minute (nu uitati sa intoarceti pestele pe fiecare parte pentru a fi cat mai bine prajit)
- Somonul in sos tomat se serveste imediat, presarat cu zarzavaturi proaspete.


Pofta buna!