Fursecuri cu portocale
Niste fursecuri dulci si parfumate, ce ne duc cu gandul la Craciun.
Ingrediente:
- 150 gr untura vegetala
- 200 gr zahar + extra pentru a imbraca fursecurile
- 1 ou
- 60 ml melasa
- 260 gr faina
- 2 lingurite bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita sare
- 1-3 lingurite ghimbir (dupa preferinte)
- 1 lingurita scortisoara
- 3-4 linguri coaja de portocala
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175 C si ungeti o tava de fursecuri.
Amestecati zaharul cu untura.
Adaugati oul si bateti pana cand obtineti o consistenta usoara si pufoasa. Adaugati melasa.
Amestecati ingredientele uscate si coaja de portocala, pana cand se incorporeaza complet.
Formati fursecurile si dati-le prin zahar.
Asezati fursecurile in tava.
Coaceti timp de 10-12 minute, pana cand s-au extins si au crapat deasupra.
Lasati la racit in tava pentru cateva minute, apoi scoateti-le.
Foto: Flickr
Pofta buna!