Site coolinaria.ro

Paste cu creveti si sparanghel


O reteta mai deosebita de paste, perfecta pentru o cina speciala.

Paste cu creveti si sparanghel

Ingrediente:
  • 30 ml ulei de masline
  • o ceapa rosie, taiata subtire
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • un ardei iute, taiat marunt
  • 8 creveti curatati
  • 200 gr sparanghel, taiat in bucati mici
  • 80 ml vin alb sec
  • 250 gr paste subtiri
Mod de preparare:
Gatiti pastele urmand instructiunile de pe ambalaj.
Strecurati-le, pastrand 2 linguri din apa in care au fiert.
Intre timp, incalziti ulei intr-o tigaie mare, la foc mediu.
Adaugati ceapa. Prajiti timp de 3 minute sau pana cand se inmoaie.
Adaugati usturoiul, chilli si crevetii.
Gatiti, amestecand, timp de 2-3 minute sau pana cand crevetii devin roz.
Adaugati sparanghelul si vinul.
Gatiti, amestecand timp de un minut sau pana cand sparanghelul se inmoaie.
Adaugati pastele si lichidul pastrat. Condimentati cu sare si piper si amestecati bine.

Foto: Flickr


Pofta buna!