Site coolinaria.ro

Foietaj cu branza de capra si spanac


Spanacul si branza de capra merg foarte bine impreuna, rezultand un preparat gustos si satios.

Foietaj cu branza de capra si spanac

Ingrediente:
  • 2 cepe verzi
  • 200 gr spanac
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 gr branza de capra, maruntita
  • coaja de la o lamaie, rasa
  • 1 lingurita oregano uscat
  • sare si piper
  • 2 oua batute
  • 7-8 foi aluat de foietaj
  • 3 linguri unt topit
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 190 C.
Tocati marunt spanacul si ceapa. Incalziti uleiul intr-o tigaie si prajiti ceapa pentru 1-2 minute.
Adaugati spanacul si gatiti pentru inca 2-4 minute. Cand frunzele s-au inmuiat, scurgeti excesul de ulei si lasati la racit.
Dupa ce s-a racit, transferati intr-un castron, adaugati branza de capra maruntita, coaja de lamaie, oregano si amestecati bine. Adaugati ouale batute si amestecati din nou. Condimentati dupa gust.
Ungeti o tava cu unt. Asezati prima foaie si ungeti-o cu unt. Adaugati inca 4-5 foi, lasandu-le sa depaseasca peretii tavii si ungeti.
Folosind o lingura, puneti amestecul de branza si spanac, intinzand uniform.
Apucati marginile care depasesc tava si indoiti-le spre centrul acesteia, ungandu-le cu unt. Adaugati inca 2-3 foi, apoi ungeti.
Trasati usor cu cutitul formele de patrat, apoi de triunghi.
Coaceti pentru 35-40 de minute, sau pana cand sunt rumene si crocante. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca, inainte de a taia.

Foto: Flickr


Pofta buna!