Spanacul si branza de capra merg foarte bine impreuna, rezultand un preparat gustos si satios.
Preincalziti cuptorul la 190 C.
Tocati marunt spanacul si ceapa. Incalziti uleiul intr-o tigaie si prajiti ceapa pentru 1-2 minute.
Adaugati spanacul si gatiti pentru inca 2-4 minute. Cand frunzele s-au inmuiat, scurgeti excesul de ulei si lasati la racit.
Dupa ce s-a racit, transferati intr-un castron, adaugati branza de capra maruntita, coaja de lamaie, oregano si amestecati bine. Adaugati ouale batute si amestecati din nou. Condimentati dupa gust.
Ungeti o tava cu unt. Asezati prima foaie si ungeti-o cu unt. Adaugati inca 4-5 foi, lasandu-le sa depaseasca peretii tavii si ungeti.
Folosind o lingura, puneti amestecul de branza si spanac, intinzand uniform.
Apucati marginile care depasesc tava si indoiti-le spre centrul acesteia, ungandu-le cu unt. Adaugati inca 2-3 foi, apoi ungeti.
Trasati usor cu cutitul formele de patrat, apoi de triunghi.
Coaceti pentru 35-40 de minute, sau pana cand sunt rumene si crocante. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca, inainte de a taia.
Foto: Flickr
Pofta buna!