Fudge de ciocolata
Intra in spiritul sarbatorilor de iarna cu un fudge de ciocolata - un desert simplu si delicios.
Ingrediente:
- 350 gr ciocolata neagra, maruntita
- 400 gr lapte condensat
- 30 gr unt
- 2 lingurite cafea instant
- un praf de sare
- cateva acadele zdrobite (pentru decor)
Mod de preparare:
Puneti ciocolata, laptele condensat, untul si sarea intr-o oala, la foc mic si amestecati pana cand se
topesc si se combina. Adaugati cafeaua instant si amestecati.
Turnati amestecul intr-o tava de 23 cm, niveland cu o spatula de cauciuc sau cu un cutit ud. Presarati acadelele zdrobite deasupra.
Lasati la racit, apoi puneti la frigider pana cand se solidifica. Taiati in bucati mici (aproximativ 3 cm x 2 cm).
Odata taiat, fudge-ul poate fi tinut si la congelator. Nu trebuie dezghetat, poate fi mancat direct.
Foto: Flickr
Pofta buna!