Coaste de porc la cuptor
Reteta filmata si preparata in cadrul campaniei de educatie culinara "Atelierul de gusturi", initiata de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama.
Ingrediente:
- 1 kg. coaste de porc
- 5 g. sare
- 100 ml. Coca-Cola
- 100 ml. bere
- 50 ml. sos Barbeque
- 300 ml. ulei vegetal
Condimente:
- 10 g. piper mozaic
- 10 g. usturoi granulat
- 10 g. boia afumata
- 3 frunze de dafin
- 5 g. cimbru
- 2 g. curcuma
Mod de preparare:
Se pregateste o marinata din sare, condimente (piper mozaic, usturoi granulat, boia afumata, frunze de dafin, cimbru, curcuma), cola, bere, ulei si sos Barbeque.
Se presara piper mozaic si sare intr-o tava, se pun coastele de porc si se condimenteaza bine cu piper si sare.
Se adauga sosul marinat, se amesteca bine cu coastele si se lasa la frigider timp de 24 ore.
Apoi se pun coastele la cuptor, la 160 grade, timp de 180 de minute.
Pofta buna!