Site coolinaria.ro

Tocanita de scoici


Se cunoaste de multa vreme efectul afrodisiac al mancarii de scoici, dar este la fel de adevarat ca scoicile aduc si un important aport de nutrimente, sarace in grasimi si sanatoase, greu de gasit in alte feluri de mancare. Mai mult, aproape orice mancare de scoici este usor de preparat singura problema fiind gradul lor de prospetime. Daca nu puteti procura scoici foarte proaspete atunci renuntati din start la orice gand de preparare a unei tocanite de scoici.

Tocanita de scoici

Ingrediente:
  • 500g scoici proaspete (in cochilie)
  • atentie, nu scurgeti zeama din ele
  • 1 ceasca de ceapa taiata foarte fin
  • 2 lingurite de unt
  • o jumatate lingurita de sare
  • 2 cesti lapte degresat
  • 1 lingura patrunjel verde bine tocat
  • piper alb (un sfert de lingurita)
  • o ceasca smantana degresata sau o ceasca lapte degresat in doua cu unt topit
Mod de preparare:
- Intr-o cratita pentru sos prajiti ceapa in untul incins pana ce se patrunde bine;
- Adaugati scoicile si sarea amestecand incontinuu cu lingura de lemn;
- Gatiti totul la foc mediu timp de 5 minute, pana ce vedeti ca scoicile se revarsa peste margini;
- Adaugati acum si laptele, patrunjelul, piperul si smantana. Dati un clocot si ati terminat.

Se pot servi intre 4 si 6 portii.


Pofta buna!