Site coolinaria.ro

Tarta cu bacon si smochine


Tarta cu bacon si smochine este o combinatie inedita de gusturi si texturi.

Tarta cu bacon si smochine

Ingrediente:
  • o foaie de aluat de foietaj, taiata in 4
  • un pumn de smochine, taiate in jumatate
  • 4 felii bacon, taiate marunt
  • 30-60 gr branza Gorgonzola, maruntita
  • 1 ou batut cu 1 lingura de apa
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200 C.
Intr-o tigaie mare, gatiti feliile de bacon la foc mediu, pana cand devin crocante.
Intre timp, intepati mijlocul fiecarui patratel de foietaj, cu o scobitoare.
Puneti o foaie de copt intr-o tava de cuptor.
Aranjati smochinele intr-un singur strat, peste aluatul de foietaj, lasand o margine de jur imprejur.
Ungeti marginile cu oul batut.
Coaceti timp de 15-20 de minute, pana cand aluatul este umflat si rumen.
Presarati bacon si Gorgonzola.

Foto: Flickr


Pofta buna!