Site coolinaria.ro

Tort cu morcovi si crema de branza


Un tort delicios de morcovi, invelit intr-un strat cremos de branza dulce.

Tort cu morcovi si crema de branza

Ingrediente:
  • Pentru blat:
  • 260 gr faina
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1 lingurita ghimbir
  • 300 ml ulei de rapita
  • 4 oua
  • 150 gr morcovi rasi
  • stafide (optional)

    Pentru crema de branza:
  • 500 gr crema de branza
  • 115 gr unt la temperatura camerei
  • 400 gr zahar pudra
  • 80 ml sirop de artar
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175 C.
Amestecati faina cu bicarbonatul de sodiu, sarea, scortisoara, nucsoara si ghimbirul.
Separat, amestecati uleiul cu zaharul. Adaugati ouale, pe rand.
Puneti si amestecul de faina si amestecati bine. Adaugati morcovii si stafidele.
Ungeti cu unt doua tavi si puneti hartie de copt. Ungeti si hartia de copt, apoi tapetati cu faina.
Impartiti aluatul intre cele doua tavi si coaceti timp de 40 de minute fiecare. Testati cu o scobitoare.
Lasati la racit in tavi, timp de 15 minute. Scoateti din tavi si lasati la racit in continuare.

Pentru a prepara crema de branza, amestecati toate ingredientele, pana cand capata o consistenta pufoasa.
Puneti la frigider timp de 10-20 de minute, pana cand se intareste.
Ca sa asamblati tortul, intindeti crema de branza pe primul blat, apoi asezati-l pe al doilea.
Imbracati tot tortul in crema de branza.
Lasati la frigider timp de 30 de minute, pentru a se intari.

Foto: Flickr


Pofta buna!