Site coolinaria.ro

Pui cu branza si chili


O reteta simpla, cu branza Cheddar aromata si cativa ardei picanti.

Pui cu branza si chili

Ingrediente:
  • 30 ml ulei de masline
  • 1/2 lingurita pudra de chili
  • 1/2 lingurita chimen
  • 1/4 lingurita piper cayenne
  • 1/2 lingurita pudra de usturoi
  • 1/2 lingurita coriandru
  • 1/4 lingurita piper negru
  • 4 bucati piept de pui
  • 2 linguri ceapa rosie tocata marunt
  • o rosie medie, taiata in cuburi
  • 1/2 ardei verde, taiat in fasii subtiri
  • 100 gr branza Cheddar, rasa
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200 C.
Puneti intr-un borcan uleiul de masline, condimentele, coriandrul, sarea si piperul.
Puneti capacul si agitati bine, pana cand toate ingredientele s-au amestecat.
Puneti bucatile de pui intr-un vas, turnati marinada peste si lasati timp de 15 minute. Intoarceti din cand in cand.
Puneti folie intr-o tava de cuptor si asezati bucatile de pui. Adaugati ceapa, tosiile si ardeiul.
Coaceti timp de 20 de minute.
Scoateti din cuptor, presarati branza Cheddar si coaceti inca 3 minute, pana cand branza s-a topit.
Transferati pe o farfurie si turnati restul de sos ramas in tava.

Foto: Flickr


Pofta buna!