Site coolinaria.ro

Galeta cu ciuperci si branza


Acest preparat vegetarian cu ciuperci si branza cu mucegai albastru este hranitor si foarte gustos.

Galeta cu ciuperci si branza

Ingrediente:
  • Pentru aluat:
  • 170 gr faina
  • 1/4 lingurita sare
  • 120 gr unt nesarat, taiat in bucati mici
  • 60 gr smantana
  • 10 ml zeama de lamaie
  • 60 ml apa rece

    Pentru umplutura:
  • 120 gr ciuperci uscate
  • 240 ml apa clocotita
  • 30 gr unt
  • 120 gr ceapa tocata marunt
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 lingurita rozmarin
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 450 gr ciuperci asortate
  • 150 gr branza cu mucegai albastru
Mod de preparare:
Pentru aluat, puneti intr-un castron faina si sarea. Puneti untul intr-un alt castron.
Tineti ambele boluri la congelator timp de o ora.
Scoateti din congelator si faceti un spatiu in centrul castronului cu faina.
Adaugati untul si frecati bine, pana cand obtineti o textura asemanatoare unui pesmet mai gros.
Faceti un alt spatiu in centru.
Separat, amestecati smantana, sucul de lamaie si apa si adaugati jumatate din acest amestec in mijlocul castronului cu faina.
Cu mainile, integrati lichidul pana cand se formeaza cocoloase mari.
Scoateti-le si repetati cu restul de lichid si amestec de faina.
Formati o minge de aluat din toate cocoloasele, insa nu lucrati prea mult cu aluatul.
Acoperiti cu folie de plastic si tineti la frigider timp de o ora.

Intre timp, pregatiti umplutura. Puneti ciupercile uscate intr-un castron mic si adaugati apa clocotita.
Lasati timp de 30 de minute, pana cand se inmoaie. Scurgeti apa si tocati marunt ciupercile.

Preincalziti cuptorul la 205 C.
Intr-o tigaie mare, topiti untul la foc mediu. Adaugati ceapa si sotati pana cand se inmoaie.
Adaugati usturoiul, rozmarinul si cimbrul si continuati sa gatiti, amestecand, timp de 1 minut.
Cresteti flacara si adaugati ciupercile proaspete si cele rehidratate.
Sotati pana cand ciupercile sunt moi iar lichidul s-a evaporat complet (8-10 minute). Transferati pe o farfurie si lasati la racit.
Pudrati cu faina o suprafata si rulati aluatul intr-un cerc cu diametrul de 30 cm. Transferati pe o foaie de copt.
Maruntiti branza intr-un castron, adaugati ciupercile racite si amestecati bine.
Intindeti amestecul peste aluat, lasand o margine. Indoiti marginile peste ciuperci, indoindu-le. Lasati centrul deschis.
Coaceti pana cand se rumeneste, 30-40 de minute.
Lasati la racit 5 minute, apoi transferati pe un platou.

Foto: Flickr


Pofta buna!