Site coolinaria.ro

Biscuiti cu trandafir si migdale


Un dulce simplu si delicat, ce poate fi servit alaturi de o ceasca de cafea sau ceai.

Biscuiti cu trandafir si migdale

Ingrediente:
  • 200 gr migdale
  • 30 ml apa de trandafiri
  • 50 gr ghimbir tocat
  • 100 gr unt
  • 3 oua
  • 200 gr zahar
  • 600 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 C.
Intindeti migdalele pe o tava de cuptor si coaceti timp de 5 minute. Scoateti si lasati la racit.
Bateti untul cu mixerul pana cand devine pufos. Treptat, adaugati ouale, zaharul si apa de trandafiri.
Amestecati pana cand obtineti o consistenta cremoasa.
Cu o lingura de lemn, integrati migdalele.
Ungeti si puneti hartie de copt intr-o tava pentru cuptor.
Formati rulouri lungi din aluat, de aproximativ 2 cm inaltime.
Asezati pe tava si coaceti 30 de minute sau pana cand s-au rumenit.
Lasati la racit 5 minute apoi tranferati pe un tocator.
Taiati fiecare rulou pe diagonala, formand biscuitii.
Puneti la loc pe tava si coaceti pentru inca 5 minute.
Intoarceti si mai coaceti 5 minute. Lasati la racit.

Foto: Flickr


Pofta buna!