Preparat popular in Peru, sub denumirea de "arroz tapado", consta in orez pus in forme, impreuna cu carne de vita tocata si diverse condimente.
Sotati usturoiul in ulei, adaugati putina zeama de lamaie, sare si apa si aduceti la fierbere.
Adaugati orezul si lasati pe foc pana se inmoaie, aprox. 20-25 de minute.
In alta tigaie, sotati ceapa tocata.
Adaugati carnea, rosiile, pasta de tomate, stafidele si maslinele si gatiti 10 minute, amestecand incontinuu.
Incorporati cu grija in acest amestec ouale tocate si patrunjelul.
Ungeti cu putin ulei o forma de aprox. 230-250 ml si umpleti-o pe jumatate cu orez.
Adaugati umplutura cu carne si completati cu orez pana sus.
Rasturnati pe o farfurie si desprindeti cu grija preparatul din forma.
Feliati in doua oul tare ramas si serviti pe aceeasi farfurie cu orezul.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!