Site coolinaria.ro

Orez cu pui si portocale


Incercati si un pilaf de casa cu arome orientale!

Orez cu pui si portocale

Ingrediente:
  • 30 ml ulei de masline
  • 1 ceapa tocata
  • 4 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 ardei iute, feliat rondele subtiri
  • piper proaspat macinat, preferabil alb
  • 350 gr orez cu bob lung, clatit 2 minute sub jet de apa rece si scurs bine
  • 500 ml supa de pui rece
  • 125 ml zeama de portocala
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • 100 gr caise uscate, tocate
  • 500 gr pui fiert, maruntit
  • o mana de patrunjel tocat
  • 25 gr fistic
  • iaurt grecesc, pentru servit
Mod de preparare:
Incingeti uleiul si sotati ceapa si usturoiul 4 minute.
Adaugati ardei iute si putin piper si prajiti pana se aromeaza uleiul.
Adaugati orezul si amestecati bine sa se acopere cu ulei.
Amestecati zeama de portocala cu supa de pui si caise uscate, adaugati peste orez si aduceti la fierbere.
Micsorati flacara, acoperiti si lasati sa fiarba inabusit la foc mic 20 de minute, fara sa amestecati.
Adaugati bucatile de pui, patrunjelul, coaja de portocala si fisticul si amestecati.
Mai lasati pe foc cateva minute pana se incalzeste carnea.
Serviti cu iaurt grecesc.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!