Site coolinaria.ro

Prajitura din nuca de cocos glazurata cu sirop de mango


Un desert usor si nutritiv, prajitura din nuca de cocos poate fi servita ca atare sau in combinatie cu sirop proaspat de mango, pastrand prospetimea cautata mai ales pe timp de vara. Se serveste atat la petreceri cat si ocazional fiind un desert sarac in grasimi si racoritor, foarte binevenit mai ales pe timp de vara. Pregatirile dureaza pe de-a intregul cam 30 de minute, iar prepararea propriu-zisa a prajiturii va dura tot in jur de 30 de minute

Prajitura din nuca de cocos glazurata cu sirop de mango

Ingrediente:
  • 5 oua, cu albusurile si galbenusurile separate in doua vase
  • O ceasca zahar brun
  • Un varf de sare de bucatarie
  • O jumatate ceasca ulei alimentar de calitate (sau chiar si unt topit daca nu va temeti de colesterol)
  • Un sfert de ceasca de lapte de nuca de cocos
  • O ceasca de faina alba
  • 2 lingurite praf de copt
  • 3 lingurite praf de nuca de cocos
  • 2 fructe de mango taiate cubulete (sunt bune si fructele congelate sau la conserva)
  • O jumatate ceasca lapte de cocos
  • 1 lingurita praf de vanilie
Mod de preparare:
Prajitura din nuca de cocos 1 Alegeti o tava rotunda si ungeti-o cu putin unt, pregatind si cuptorul la o temperatura de 180 de grade Celsius;
2 Separati albusurile de galbenusuri si puneti-le in recipiente inalte unde pot fi amestecate fara grija cu mixerul;
3 Bateti mai intai albusurile timp de 3 minute pana ce ajung de consistenta cremei tip frisca si apoi lasati-le deoparte pentru mai tarziu;
4 Amestecati zaharul, sarea, uleiul si laptele de nuca de cocos cu galbenusurile si bateti-le bine pana ce obtineti o compozitie omogena; amestecati faina si praful de copt pe uscat si abia apoi adaugati-le in compozitia initiala amestecand totul bine, dar fara a exagera cu mixerul;
5 Dupa ce compozitia capata putina consistenta puteti adauga si praful de nuca de cocos;
6 Este acum randul pastei obtinute din albusuri care se adauga la compozitie putandu-se folosi si mixerul electric, dar fiind mai recomandat telul sau chiar o lingura mai mare; la fel ca si inainte, nu exagerati folosind mixerul prea mult;
7 Puneti totul in tava pregatita din timp si introduceti la cuptor pentru 30 de minute; puteti verifica daca e gata si din ochi, prajitura capatand un aspect stralucitor galbui-maroniu, sau puteti incerca usor cu o furculita pentru a fi siguri ca s-a copt bine si in profunzime.
Siropul de mango
1 Foarte usor, puteti pune da totul la mixer amestecand bine pana ce raman doar putine resturi de pulpa de fruct;
2 Daca nu vi se pare indeajuns de dulce mai adaugati zahar si dati iar putin la mixer.
3 Sucul de mango se incalzeste apoi intr-o tigaie pana la consistenta dorita; daca preferati mai dens incalziti-l mai mult, daca doriti mai diluat incalziti-l mai putin sau chiar puteti adauga si cateva linguri de apa; nu fierbeti totusi prea mult sucul deoarece riscati sa pierdeti parfumul natural al fructelor.

Prajitura se portioneaza si se aseaza pe un platou de desert. Poate fi servita simplu sau cu sirop de mango ca glazura. Pentru un efect vizual deosebit se poate presara cu praf de nuca de cocos si apoi se adauga si siropul de mango.


Pofta buna!