Paste cu cartofi si dovlecei
Pastele pot fi hranitoare si fara carne, iar pentru un plus de aroma puteti prepara legumele la cuptor in loc sa le fierbeti.
Ingrediente:
- 250 gr cartofi pentru fiert
- 2 1/2 linguri sare fina
- 350 gr dovlecei, taiati cubulete de aprox. 1 cm
- 450 gr spaghete
- 30-40 ml ulei de masline
- 2 linguri patrunjel tocat (sau busuioc, dupa gust)
- 60 gr parmezan ras
- piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Intr-o oala, aduceti la fierbere 5 litri de apa.
Curatati cartofii si taiati-i cubulete de 1 cm.
Adaugati cartofii cu sarea in oala si fierbeti 2 minute.
Adaugati dovleceii si pastele si fierbeti pana ce sunt al dente.
Scurgeti pastele si legumele si pastrati 120 ml din apa in care au fiert.
Intr-un castron suficient de mare, amestecati pastele si legumele cu ulei, patrunjel (sau busuioc), parmezan si zeama pusa deoparte.
Asezonati cu sare si piper, dupa gust.
Foto: Flickr
Pofta buna!