O reteta deosebita de pui marocan, cu caise delicioase si condimente parfumate.
Intr-un bol, amestecati mierea cu cei 80 ml din uleiul de rapita, zeama de lamaie, ghimbirul, usturoiul, coriandrul, chimenul, scortisoara, paprika, ambele tipuri de piper si sarea.
Puneti puiul intr-un vas de yena, turnati amestecul de ulei si amestecati bine.
Puneti la frigider pentru urmatoarele 2 ore.
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Scurgeti puiul si transferati-l pe o foaie de copt. Pastrati marinata.
Acoperiti puiul cu folie de aluminiu si coaceti timp de 35 de minute.
Pastrati folia si aruncati zeama rezultata dupa coacere.
Intre timp, intr-un bol mic, puneti caisele si acoperiti cu apa fiarta. Lasati timp de 8 minute.
Intr-o tigaie, incingeti restul de ulei de rapita.
Adaugati ceapa si gatiti la foc mediu pana cand se inmoaie, in jur de 6 minute.
Adaugati caisele uscate, maslinele si marinata si lasati sa fiarba.
Dupa ce fierb, mai lasati la foc mare timp de 2 minute, pana cand marinata se ingroasa si formeaza o glazura deasupra celorlalte ingrediente. Acum puteti adauga si coriandrul.
Incingeti gratarul sau o tigaie si gatiti puiul la foc mare.
Intoarceti o data, pana cand pielea devine crocanta, cam 6 minute.
Transferati pe farfurii si turnati sosul de caise si masline.
Foto: Flickr
Pofta buna!