Site coolinaria.ro

Pui marocan cu caise


O reteta deosebita de pui marocan, cu caise delicioase si condimente parfumate.

Pui marocan cu caise

Ingrediente:
  • 115 ml miere
  • 80 ml + 1 lingura ulei de rapita
  • 45 ml zeama de lamaie
  • 2 lingurite ghimbir ras
  • 1 catel de usturoi tocat
  • 1 lingurita chimen
  • 1/2 lingurita coriandru
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita paprika
  • un praf de piper cayenne
  • 1 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper
  • 8 pulpe de pui cu os si piele
  • apa clocotita
  • 190 gr caise uscate
  • 2 cepe medii, taiate marunt
  • 20 masline verzi
  • 2 linguri coriandru tocat
Mod de preparare:
Intr-un bol, amestecati mierea cu cei 80 ml din uleiul de rapita, zeama de lamaie, ghimbirul, usturoiul, coriandrul, chimenul, scortisoara, paprika, ambele tipuri de piper si sarea.
Puneti puiul intr-un vas de yena, turnati amestecul de ulei si amestecati bine.
Puneti la frigider pentru urmatoarele 2 ore.

Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Scurgeti puiul si transferati-l pe o foaie de copt. Pastrati marinata.
Acoperiti puiul cu folie de aluminiu si coaceti timp de 35 de minute.
Pastrati folia si aruncati zeama rezultata dupa coacere.
Intre timp, intr-un bol mic, puneti caisele si acoperiti cu apa fiarta. Lasati timp de 8 minute.

Intr-o tigaie, incingeti restul de ulei de rapita.
Adaugati ceapa si gatiti la foc mediu pana cand se inmoaie, in jur de 6 minute.
Adaugati caisele uscate, maslinele si marinata si lasati sa fiarba.
Dupa ce fierb, mai lasati la foc mare timp de 2 minute, pana cand marinata se ingroasa si formeaza o glazura deasupra celorlalte ingrediente. Acum puteti adauga si coriandrul.

Incingeti gratarul sau o tigaie si gatiti puiul la foc mare.
Intoarceti o data, pana cand pielea devine crocanta, cam 6 minute.
Transferati pe farfurii si turnati sosul de caise si masline.

Foto: Flickr


Pofta buna!