Site coolinaria.ro

Cartofi gratinati cu legume


Serviti o portie de cartofi gratinati cu legume si 2 feluri de branza frantuzeasca.

Cartofi gratinati cu legume

Ingrediente:
  • 1,35 kg cartofi, decojiti, fierti si taiati subtire
  • 75 gr branza Camembert
  • 75 gr branza cu mucegai albastru
  • 50 gr unt
  • 280 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 lingurita faina
  • sare si nucsoara
  • legume mici, la alegere (mazare, ardei tocati, morcovi, fasole)
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200 C.
Ungeti o tava de copt si asezati primul strat de cartofi. Presarati un strat de branza. Continuati cu restul de cartofi si branza.
Incalziti jumatate din cantitatea de lapte cu jumatate din cea de unt si turnati peste cartofi. Coaceti timp de 15 minute.
Intre timp, amestecati ouale cu faina, sarea, nucsoara si restul de lapte si turnati peste cartofi, alaturi de legume. Puneti restul de unt deasupra.
Mai coaceti timp de 15 minute, pana cand se rumeneste la suprafata.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!