Site coolinaria.ro

Fursecuri cu smochine


Fursecurile crocante cu smochine si muguri de pin sunt un desert perfect.

Fursecuri cu smochine

Ingrediente:
  • 170 gr faina
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 lingurita scortisoara
  • 180 gr unt, la temperatura camerei
  • 140 gr zahar brun
  • 150 gr smochine deshidratate, taiate in bucatele de aprox 13 mm
  • 100 gr muguri de pin cruzi
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 160 C. Puneti hartie de copt intr-o tava de cuptor.
Amestecati faina cu sarea si scortisoara si puneti deoparte.
Intr-un castron mare, bateti cu mixerul la viteza medie untul si zaharul brun, pana cand amestecul capata o consistena cremoasa.
Setati mixerul la viteza mica si adaugati faina, amestecand pana se formeaza un aluat moale. Adaugati smochinele.
Luati cate o lingura de aluat si formati fursecurile.
Formati o bila din aluat, apoi turtiti usor cu podul palmei. Asezati in tava de copt.
Presarati mugurii de pin, apasandu-i usor pentru a intra in aluat.
Coaceti pana cand marginile fursecurilor se rumenesc, iar mugurii de pin se coc, aproximativ 20 de minute.
Lasati la racit 5 minute in tava, apoi folositi o spatula pentru a le scoate.
Lasati-le sa se raceasca complet, pentru a deveni mai crocante.

Foto: Flickr


Pofta buna!