Paella este un preparat spaniol foarte gustos, ce merita incercat si in varianta vegetariana cu ceapa si rosii.
Preincalziti cuptorul la 230 C.
Incalziti apa intr-o oala. Puneti rosiile intr-un castron, adaugati sare si piper si o lingura de ulei de masline. Amestecati.
Puneti restul de ulei intr-o tigaie la foc mediu-mare. Adaugati ceapa, usturoiul, sare, piper si amestecati.
Gatiti pana cand legumele se inmoaie, aproximativ 3-5 minute. Adaugati pasta de tomate si sofranul.
Adaugati orezul si gatiti, amestecand ocazional, pana cand devine lucios, 1-2 minute.
Adaugati vinul si lasati sa fiarba pana cand se absoarbe majoritatea. Adaugati apa si amestecati bine.
Puneti rosiile deasupra orezului si stropiti cu sucul ramas in recipient. Puneti la cuptor si coaceti timp de 15 minute.
Verificati daca orezul s-a uscat. Daca nu, mai lasati la cuptor timp de 5-10 minute.
Daca orezul pare uscat dar nu gatit, mai puneti putina apa.
Cand orezul s-a gatit, opriti cuptorul si mai lasati timp de 5-15 minute.
Scoateti din cuptor si presarati patrunjel si busuioc.
Foto: Flickr
Pofta buna!